Desert nuci umplute

de mirela0911 in Prajituri, 26 Iun 2018 | 10309 vizualizari

 

Pentru ca am castigat un aparat de facut coji pentru nuci, nu l-am lasat mult sa astepte si l-am pus la treaba. M-am inspirat din mai multe retete si am preparat aceste nuci care au iesit delicioase.

 

INGREDIENTE

Pt coji:

  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 200 ml ulei
  • ~700 g faina
  • 1 plic praf de copt

Pt umplutura:

  • 400 ml lapte
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 100 g zahar
  • 250 g biscuiti
  • 200 g nuca macinata
  • 1 lgt esenta rom
Portii: 100
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert nuci umplute:

Cojile: intr-un bol se pun ouale impreuna cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat. Se mixeaza, apoi se toarna uleiul. Se mixeaza la viteza mica, apoi se toarna faina amestecata cu praful de copt. Se mai mixeaza putin, apoi se rastoarna pe masa de lucru. Se framanta pana se obtine un aluat moale, dar nelipicios. Se lasa sa se odihneasca cel putin jumatate de ora.

Se pregateste aparatul conform instructiunilor. Din aluat se rup bucatele mici si se formeaza bilute, cantitatea optima pt o biluta ar fi de cca 5 g. Se asaza bilutele in orificiile aparatului si se inchide. In jur de 2-3 minute este suficient. Se lasa cojile sa se raceasca.

Crema: se pune laptele impreuna cu zaharul si ciocolata pe foc. Se lasa pana se topesc si se omogenizeaza totul.

Biscuitii se macina, la fel si nuca. Se pun intr-un bol peste care se toarna laptele cu ciocolata. Se omogenizeaza totul bine si se lasa sa se raceasca. 

Cand sunt gata, se umple formele si se lipesc intre ele. Se pudreaza cu zahar pudra vanilat.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate prepara orice fel de crema preferati!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert nuci umplute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Bavareza cu ciocolata